RASA SAYANG
Disclaimer


Perkhidmatan tempahan disediakan.Untuk sebarang pertanyaan atau tempahan, Sila hubungi:

Whatsapp:017-6386256(jamiah)
Facebook:Jamiah Tulisman



Story Owner facebook
Scream Here





Belajar membuat sugarpaste dan gumpaste..(Kelas Kek Fondant)..
Thursday, 12 June 2014 | 11:10 | 0 comments
Salam sayang..

Lama dah teruja nak belajar cara membuat kek fondant ni..akhirnya minggu lepas dlm cuti sekolah ni dapat gak aku join..aku belajar dengan kak Ezza Homemade Bakery..alhamdullillah..byk ilmu aku dpt..sebab sebelum ni kalau nak buat fondant aku beli yg readymade jek..tp dlm kelas ni..kita diajar cara membancuh sugarpaste dan gumpaste sendiri..rasa dia lebih sedap dari beli yang dah siap dijual tu..bau dia pun wangi jek...byk tips,teknik dan petua yang kak Eza beri..sangat puas hati join kelas ni..





ni bahan-bahan nak buat sugarpste dan gumpaste..

mcm2 aku belajar...

bancuh dlm mixer..



uli sehingga licin dan kental..huhuuu penat..

teknik nak letak fondant tu atas kek..
Nak join kelas ni aku tak tahu lak kat mana kedai ni..so aku follow husbd aku..sebab husbd aku malas nak amek aku balik..so dia suruh aku follow jek..menyampah aku..apa salahnye hantar bini tercinta dia nih..kihkih..walau aku dah lama dok melaka..tp jalan2 sekitar melaka ni aku tak tau..kihkih..nak balik nanti husbd aku siap terangkan mcmna nti aku nak balik..kang sesat padan muka aku..ekehkehhh..


ni barang2 yang perlu aku bawa nak masuk kelas..semua aku beli baru..yelah  sebab sebelum ni mana ada..hehehe..
dah siap masuk dalam beg..bekal makanan pun aku bawak tau..takut lak lapo..hehehe..
ni aku follow husbd aku..kat dpn tu keta dia..hehhee..
dah sampai..ni lah kelas dia..tak jauh pun..dalam 30 minit dari rumah aku..

aku bawak balik ke jb kek ni..pas tu aku suruh anak aku asraf potong kek ni..kekonon besday dia lah..hehehe..bukan main suka dia dapat potong kek..keliling kek tu yg ada bulat2 kecik dah abis dimakan anak buah aku..memang sedap..dorang kata rasa mcm gula2 getah..

hanim bersama along dia..

Labels:



Old things | New things