Croissants Hand On Workshop..menambah ilmu dengan Chef Alan Ooi..
Salam sayang..
Nak menambah ilmu perlu berguru dengan orang yang pakar..betul tak?boleh jek kita belajar kat internet..kat youtube..sebab sekarang ni ramai yang tak kedekut ilmu dan share kat blog dan youtube..kat youtube tu macam2 cara dia tunjuk bgmna nak buat kek,hias kek,buat roti dan macam2 lah..tp bagi aku yang tak berapa pandai ni..rasa tak puas belajar dengan tengok mcm tu jek..mesti nak tengok depan mata..nak pegang..nak rasa..hehhee..sebab tu aku suka pergi kelas..sebelum cuti sekolah tu..aku pegi kelas buat kek marble singapore dan croissant (kelas kat melaka)..dan dalam cuti sekolah lak aku pegi kelas kek fondant dan swiss roll bercoklat (kelas kat JB)...walaupun banyak duit kena keluar bayar yuran kelas2 yang aku join ni..tp berbaloi dengan ilmu pengetahuan dan pengalaman yang aku dapat..insyaAllah boleh share dengan pelajar2 aku nanti
 |
cheff Alan Ooi ni rupanya peramah dan kelakar gak.. |
 |
ce tengok siap guna pembaris nak ukur tau..kalau aku hentam jek..kihkih.. |
 |
yg ada nama mia tu..aku punya lah..hehheee... |
 |
yang tu pun aku punya gak..mia..heheee |
 |
inti kacang merah |
 |
inti tuna.. |
 |
kismis,gula perang dan serbuk kayu manis.. |
 |
dah siap kita gulung..kita potong2 lak..cantik.. |
 |
ni kawan aku enny.. |
 |
ni untuk kita bawa balik..sedia untuk mencekik..hehehee.. |
 |
dah abis kelas..aku berselfie dgn kwn aku enny..hehhe..sebab gambo ni cantik..aku letak ler kat sini..kihkihkih.. |
Labels: menambah ilmu dan kemahiran
Old things | New things